sábado, 29 de marzo de 2008

Saura Solutions, olé a la coherència.

Després de tres setmanes de descans post-electoral, escriurem un nou article. Ara toca parlar de les Saura Solutions.

ICV es un partit que ja no sé si treu més vots dels comunistes, dels ecologistes o d'aquells antisistema que accepten que gent que s'autodeclara antisistema cobri del sistema una pasta. Inma Mayol declarava publicament a La Vanguardia fa un any uns ingressos de 5.000 euros mensuals. Gent antisistema amb ulleres de disseny que ja no viu als barris "populars" a la planta onze o dotze d'un bloc de totxanes. Alguns d'ells tenen una forma de vestir amb un gust més que discutible (americanes amb polos a sota). Defensen la bicicleta i el transport públic però encara no he vist a cap d'ells que renuncii al cotxe oficial que els hi paguem entre tots i que em sembla que funciona amb gasolina i no amb energia solar.

Es bó que sempre hi hagi algú que demani la utopia. Per aconseguir petits passos, té que haver gent que demani la lluna. Que ens governi la utopia, es onaltre cosa.

Entrevista a Inma Mayol (La Vanguardia 03/05/2007) "Me consta que la policia efectúa los desalojos de okupas con el máximo buen rollo posible". El dia que algú li okupi el seu pis a veure si diu el mateix. Les passarà més que putes per treure de casa seva als nous "inquilinos". La solució ja la sabem, anar de "bon rotllo" amb aquells que es passen la llei pel forro.

Web de Joan Saura (http://www.joansaura.org/) click el programa, dins el punt 3.4 Impuls a la nova cultura de l'aigua. Textual. "Oposició entre nous transvasaments entre conques ja siguin de l'Ebre o des del Roine". Gran coherència amb la "captació temporal" del Segre.

Tenim els embassaments al 21,40% de la seva capacitat i, fins i tot a Sau han hagut de portar un vaixell "pelicà" per salvar els peixos abans que es morin. Com que ens queden quinze dies per entrar en situació d'emergència, la gran solució, la clàssica, la de manual, la que durant els últims 6 mesos s'ha treballat com a màgica al Dep. de Medi Ambient de la Gene, es agafar aigua d'un riu on n'hi ha i portar-la a onaltre on no n'hi ha. En català trasvassament, en castellà trasvase.

La solució es agafar aigua del Segre i portar-la per un tunel de serveis que hi ha al Tunel del Cadí i deixarla al riu Llobregat (si es que actualment a allò se li pot dir riu). Al seu pas per Sant Boi l'estat es depriment. Suposso que l'execució de l'obra serà "chapuza made in spain" digne de ser fotografiada i publicada a tots els mitjans d'informació. Si això s'ha publicat ara i entrem en emergència aviat i com a molt la "captació temporal" es de 8 mesos, la qualitat de l'obra pot ser de les d'agafat que fa fort. ¿ Mangueres tipus bomber per dintre el tunel ?

El Periodico (Edició Digital) 28/03/2008: Francesc Baltasar, Conseller de Media Ambient, dixit. "No me vale la prueba del diccionario, el del Segre no es un trasvase". Segueix la perla. "Los diccionarios se amoldan a los usos, y como no hay precedentes de una captación provisional, no existe aún la palabra que lo defina, los diccionarios van por detrás de la imaginación, sentenció ante decenas de estupefactos periodistas". Jo si que em quedo "estupefacto" que el nivell dels que han de solucionar algunes cosses, gràcies a Déu cada cop menys, sigui aquest.

Fa uns dies vaig passar pel Roine. Quan pagues el peatge a Bollène, a uns 30 kms. de Lyon més o menys, hi ha una baixada on hi ha una vista del riu impressionant. Això si que es un riu i no la merdeta que tenim aquí. Bé, aquests mateixos que ara agafaran aigua del Segre, afluent de l'Ebre, son els que diuen al seu programa electoral que ni parlar d'agafar una gota de l'Ebre o del Roine. Coherència 100%. Ah, unes dades. Un economista no pot anar enlloc sense dades.
Font Wipikedia, caudal de l'Ebre a Saragossa, mesurada per l'exèrcit, l'ultima crescuda super preocupant de l'Abril del 2007, caudal 2.282 m3/s. Caudal normal a Saragossa, 426 m3/s.
Caudal normal del Roine a Beaucaire (Languedoc-Roussillon), 1.650 m3/s. Sense comentaris.

Aquests d'ICV son els mateixos que no deixen fer el quart cinturó (vital pel futur de l'economia catalana), els del Tunel de Bracons (Vic-Olot), els que s'opossaven a l'Eix Transversal, també contraris a la tercera pista de l'aeroport del Prat, a parlar del futur de l'energia nuclear, etc, etc.
Molts cops estan carregats de raons, però es molt fàcil fer el discurs i més difícil portar el timó de la nau. Ara se l'han fotut ells. La utopia està molt bé, tothom està a favor de preservar la natura i el medi ambient, el que no val, tampoc, es possar pals a les rodes del desenvolopament que tot país necessita amb l'excusa de quatre pins o quatre aiguamolls. La població catalana es de tradició motxilistica i de natura. No fotem. Prou demagogia i més solucions reals per les necessitats reals i de futur. Que l'unic que foten es parar el progrés i endarrerir les decisions que hauran de pendre altres.

lunes, 10 de marzo de 2008

Resultados Catalunya Elecciones 2008.

Los resultados de las Elecciones Generales de ayer en Cataluña fueron los siguientes.

1) PSC: 1.672.777 (45,33% de los votos) 25 escaños.
2) CIU: 774.317 (20,98% de los votos) 11 escaños.
3) PP: 604.964 (16,39% de los votos) 7 escaños.
4) ERC: 289.927 ( 7,86% de los votos) 3 escaños.
5) IC: 181.753 ( 4,93% de los votos) 1 escaño.

El resultado es el que es, casi la mitad de los catalanes que acudió a votar votó al PSC. ¿Porqué sucedió esto?. ¿Es el catalán de a pié un ser masoca después de haber padecido el apagón de luz en Barcelona, los agujeros del AVE, el hundimiento del Carmelo, la huelga salvaje del aeropuerto del Prat o la falta de inversiones en infraestructuras? ¿A que se debe este resultado? ¿Porqué se ha hundido ERC? ¿Porqué el PP no despega en esta comunidad? ¿Por la gestión de Piqué? ¿Porqué hay más de un millón de votos entre el PP y el PSC? ¿Porqué aguanta CIU la bipolarización? ¿Porqué no le quita votos el PP a CIU en el espacio de centroderecha?.

domingo, 9 de marzo de 2008

Eleccions 2008

Son passades la 1 de la matinada, massa tard per poder escriure després d'un dia amb un final que no per desitjat m'ha sorprés una mica. Molta gent ha sortit de l'armari i s'ha possat la mateixa pinça al nas que jo mateix per donar una espenta al Zp.

A hores d'ara, quan escric el blog, hi ha encara un punyetero escó que balla entre CiU i PP a Barcelona. Crec que serà per CiU ja que falten encara vots de Vic, Manlleu, Torelló, Vilassar de Mar i Vallirana (Catalunya profunda algunes d'aquestes poblacions).

Punts a destacar:

1) El vot útil de l'esquerra dividida s'ha concentrat al PSOE. Per una vegada, la gent ha demostrat ser més inteligent del que sempre acostuma a succeir. La dreta unida i l'esquerra totalment disgregada.

2) La bipolarització del vot es evident: Han pujat els dos grans partits i IU queda feta miques, (2 escons tan sols). Lamentable.

3) Crec que es el pitjor resultat pel PP. Ni guanyen ni perden clarament. O sigui, tot seguirà igual.

4) A Catalunya el resultat es tan extrany que encara no m'ho crec. De 47 diputats, 25 pel PSC i 11 per CiU. Acollonant. I el Duran sense haver pogut fer campanya.

5) Al Sr. Pizarro se li ha d'anar buscant lloc al Club de Jubilats Sant Jordi de Teruel. Per una banda, a Teruel guanya el PSOE 2 a 1 quan hi havia un escó que ballava molt per pocs vots. Per altra banda, la gent de Girona del PP deu estar molt "contenta" amb ell després d'anar a Girona a fer una conferència i dir a la cúpula dels empresaris gironins que "eran unos gorrones". El vicepresident dels empresaris va saltar. Un cop més Girona es la unica circumscripció de tot l'Estat on el PP es queda buit.

6) A Balears també guanya el PSOE després de molts anys. Ja era hora. Que duri.

7) El "efecto Gallardón" es d'aquells que va soterrat. Un dia d'aquests explotarà el tema. El cinturó vermell de Madrid ha fet aguantar el "tipo" als socialistes madrilenys. Tothom pensava que el PP arasaria encara més. 18 a 15 no está tan malament.

8) Lo d'Andalusia m'ha sorprés també. Ha aguantat molt bé el PSOE. Gent que ha votat IU a les eleccions al Parlament Andalús a les generals ha votat al PSOE.

9) Després del fracàs de les converses amb ETA, la crisi econòmica mundial que està al caure i que ja es nota, el España se rompe, les companyies dificils (ERC i IU), anar en contra dels bisbes i una oposició super destructiva en contra, treure més d'onze milions de vots no està malament i més tenint en compte que molts dels que el voten, dit per gent del PP, "son vagos, incultos, pensionistas y gente de pueblo". El Zp no es tan curt com ens volen fer creure. Ara toca CiU.

10) El resultat de les les eleccions en clau de Catalunya ens han anat de conya. CiU torna a ser clau gràcies a molta gent que ha sabut aguantar i ha votat per ideals. Thanks a tots. Ara podem influir molt més que abans. Els sociates es gent que toca poder i el sap utilitzar. Els ERC i IC no saben tocar poder. Ho estan demostrar abastament. Ara toca seny. Que CiU entri al govern. Clar que si.

11) Per últim, una "rajadita" final. Gràcies a tots aquells que cada dia durant en 4 anys ens heu estat possant les piles als demés perquè avui encara que ens fotés molt votessim en clau espanyola a aquell que us podia barrar el pas. Es impagable el vostre esforç i dedicació. Gràcies a la COPE, Losantos, Cesar Vidal, El Mundo, Grup Intereconomia, Pedrojota, Acebes, Zaplana, Valcarcel y sus hectolitros, Esperanza Aguirre i l'estació de tren a Guadalajara, Rouco Varela and company, Isabel San Sebastián, Antena 3, Aznar, a la revista Epoca i els seus comentaris ponderats i equlibrats, al Diari La Razón, i per sobre de tots, a aquest gran home, en Marioneta, que no podrà separar als nostres fills a les escoles catalanes per raó de llengua i que em va treure de polleguera quan va dir que aquí se multaba por rotular en español. No, no es així. Es va multar per no rotular, al menys, en català com diu la llei que ell coneix. Va mentir una vegada més, enfrontant a la gent de la resta d'Espanya amb els catalans. Independentment de que multar per no rotular al menys en català sigui o no apropiat i estem més o menys d'acord, aquest va ser el motiu de la multa i no "rotular en espanyol". Les referències a la inmigració i a ETA ja no colen per una part de l'electorat.

12) M'ha extranyat molt que aquesta nit en Rajoy no fes cap referència de condolencia a la familia del Sr. Isaias Carrasco. Simplement, en algú que ha utilitzat tant el terrorisme durant tota la legislatura, no tenir ni el més minim record cap a la familia de la persona assasinada m'ha resultat sorprenent. Deu haver estat un lapsus.

13) Per cert, els resultats a Euskadi també son bastant forts. PSOE 9, PNV 6, PP 3. Agafa't que fa fort.

14) Genial el comentari d'Enric Juliana a la Vanguardia (es el pare de la frase el català emprenyat), comenta que al català es un home/dona orgullós/a que pot arribar a acceptar que els trens no funcionin durant messos, però no pot acceptar que el trepitgin i l'humillin. Es molt bó el comentari. El PSC té molts, molts, vots prestats.

Bé, demà o demà passat amb més calma seguim.

Bon dia a tothom i bona sort!!! (je, je). Avui em compraré una "cometa".

sábado, 8 de marzo de 2008

Reflexió dins la jornada de reflexió.

No sabem el teu nom, ni d'on ets, ni com ets..... però ets repugnant, un desgraciat amb majúscules, sincerament, gent com tu sobra d'aquest món.

Els fets d'ahir demostren el que ets, una absoluta merda. Vas rebre l'ordre, d'un altre ser execrable com tu i tots els teus, d'anar a matar a un ser humà que simplement tenia el defecte de pensar diferent de com penseu tots els de la vostra secta, si es que penseu quelcom. Has deixat una vidua i tres fills marcats per sempre per la tràgica mort del seu pare. Sou una màfia que viu del continu xantatge cap als altres. Aprofiteu qualsevol oportunitat que teniu per continuar sembrant la por entre les persones.

Segueixes pensant que lluites per l'alliberament del teu país?? Creus que un país s'allibera desde les armes?? Sou els primers enemics del vostre poble. El feu petit i tancat. Una comunitat no es pot contruir desde les armes, el xantatge i la por. Es molt maco parlar desde fora, però entenc com es deu sentir la gent normal de Renteria, Hondarribia, Hernani, Tolosa, etc, etc.

La democràcia us ha donat vàries oportunitats per acabar d'una vegada amb aquesta forma de viure, desde l'odi i la venjança. Quin futur teniu com a persones?? I com a poble?? Vosaltres sou el problema a partir de la qual començar a trobar una solució. El vostre braç polític es igual de patètic que vosaltres. No doneu cap futur als joves del vostre país, excepte l'odi.

Estimo Euskadi. El meu avi era vasc. Els vascos són els primers que tenen que acabar d'una vegada amb aquesta banda d'assasins que son el primer impediment per ser un país normal.

Amb tot el respecte i carinyo cap a la vidua i els tres fills del Sr. Isaías.

lunes, 3 de marzo de 2008

2on. Debat Rajoy-Zapatero.

El debat d'avui ha estat molt més demàgogic que el primer. En Rajoy crec que ha estat bastant millor en aquest terreny. Ha estat tant bé que a mi personalment ha aconseguit crispar-me. El segon debat ha estat per a mi més avorrit que el primer, potser perquè els arguments ja eren una mica repetitius.

Aquesta tarda li deia a un familiar proper que potser anava a votar diumenge per la tarda i que, depèn de la participació que hi hagués al migdia, votaria a un partit o a l'altre. El PSOE per guanyar necessita un percentatge aproximat del 75% de la població. Penso en un vot defensiu (PSC) o en un vot en clau d'incidència catalana (CiU). Ja ho tinc clar. El diumenge proper, em possaré una pinça al nas, intentaré no pensar molt en la Maleni, ni en les promeses incomplides de l'Estatut, ni en que el PSC es un partit domesticat i votaré a l'unica opció política que es capaç de barrar el pas a aquell que té com a principals arguments polítics utilitzar l'inmigració, ETA i la confrontació entre els diversos territoris de l'Estat. A més de l'esperpèntica i barroera utilització de la llengua catalana.

Tinc 34 anys, espero tenir fills i em nego a veure en el futur als meus fills estudiant en una de les 3 opcions que tindran els pares per escolaritzar als seus fills. Segregats per idiomes. O en català, o en català i castellà, o en castellà unicament. Els inmigrants estaran tots a la tercera opció. Quina mena de mix crearem entre les futures generacions?. Volem el mateix model escolar d'Euskadi?. Jo personalment no estic a favor. Prefereixo a tothom a les mateixes aules, integrant a la gent, on es garateixi una educació lliure en valors e idees i on la paraula esforç i respecte al que ensenya signifiqui quelcom (no com ara que són una colla de ganduls gràcies a la llei educativa actual i als pares/mares). Està clar que si jo hagués estudiat en aquest model educatiu, el segregat per idiomes, no tindria els amics que avui tinc, on hi ha gent d'origen familiar tant divers com Catalunya, Galicia, Sòria, Andalusia, Valladolid, Teruel, etc, etc. Els meus amics, som 10, mai ens hem discutit per aquestes parides. Ens vam coneixer a les aules i al pati d'un cole "donde solo se enseñaba en castellano" i mai cap pare ni cap mare ens han etiquetat per la llengua que parlàvem ni pel que pensàvem. Ens parlem en català i en castellà. Per uns soc el Carles, per altres el Xarlie, per altres el Bolin, a la feina el Carlos i per alguna el Carlitos. I que més dona això??

Avui no veig tant clar que el PSOE guanyi les eleccions. Només de pensar en l'escenari que es dibuixa si guanya el PP m'esgarrifo. Econòmicament també es demagògic. Avui he sentit que no es retindrà res a les persones que guanyin menys de 16.000 euros. Menys recaptació. Que tindrem més deducció en les despesses de primera vivenda. Més cost. Que farem reformes estructurals (acomiadaments més barats i flexibilitzacions laborals). Si baixem els impostos, recaudarem més encara que baixem l'IRPF i l'Impost de Societats perquè incrementarà l'activitat económica. Si pugen el petroli i els cereals o baixa la paritat euro-dolar no sé que farem perquè no pugi el IPC. Si ets inmigrant, més val que fotis el camp volant i que els d'aquí facin totes les feines denigrants que fins ara fas sense queixar-te de la merda de sou (en negre, of course) que et paguen. Això es el món al revés. Els del PP, que en teoria estan més aprop dels empresaris, possaran traves a aquells que fan baixar el salari real ja que accepten treball barat per necessitat. Molt bé, ara expulsarem mà d'obra barata que també genera riquesa o els farem firmar el nou contracte de dret i explotació (ai, obligacions, se m'ha anat el subsconcient).

En el tema de la inmigració vull afegir una experiència personal. Com alguns sabeu, he estat dos cops a païssos del tercer món. Hi han experiències enriquidores a la vida de les persones i aquesta per a mi ha estat una de les més encisadores i alliçonadores de la meva vida. Som uns desagraits. No sabem valorar res del que tenim. Son frases molt típiques, però només quan palpa la misèria, (diferencieu-lo de la pobresa), un es dona compte de la injusticia amb majúscules que hi ha al món. Quan vaig estar a l'Amazonia vaig poder veure per primer cop a la meva vida el que volia dir misèria i que els hi fotem tota la seva riquesa natural. Tot es tot, tot el que podem i més. Els habitants d'allà treballen a les fusteries amb nules condicions de salubritat e higiene per una bossa d'aliments setmanal. Aquest es el seu sou. Com jo puc negar l'entrada al meu país d'un ser humà que deixa la seva terra per sortir de la misèria?? No pobresa, misèria. Què més trist que haver de deixar el teu país per anar a sobreviure a onaltre lloc? Si molt del que seràs a la vida es decideix al país i familia on et toca nèixer, si això es aleatori, com cony podem ser tant insensibles i egoistes? Com no ho entenc, ja no puc dir res més. Potser no us trasmeto tot allò que sento. Però afegeixo, jo, que soc creient i que he anat al tercer món amb organitzacions vinculades a l'esglèsia, com puc reaccionar davant el silenci i la nula activitat de la mateixa envers a la problemàtica de la inmigració??. Molts cop penso que es el món al revés.

En el tema d'ETA, tot es pura hipocresia. Lamentable. Tothom s'ha reunit amb els d'ETA. Fins i tot els del PP a Suïssa amb un de l'esglèsia al costat (l'actual bisbe de Sant Sebastián, mandan cojones). Es tant desagradable que em fa repugnància. Sembla que ells son els únics que volen acabar amb aquesta penya d'aixelabrats.

Aquest país no té bona pinta. Massa problemes per tant poc nivell. Falten estadistes, però no només aquí, a molts païssos del món. Nules solucions, només rajar i rajar de l'adversari. Ni una sola concessió a quelcom que hagi fet bé l'adversari. Ara resulta que el problema del país es que a un senyor l'han multat amb 400 euros per possar el rètol en castellà. La llei diu que l'ha de possar al menys en català, no prohibeix que el possi també en castellà o en xino. Això si, al Rajoy no li fot i a molts d'aqui si, que a les universitats d'Alemanya hi hagi més càtedres de filologia catalana que a l'Estat Espanyol (es acollonant).

Llegeixo les enquestes i diuen a totes que ha guanyat el Zp. No cal creure de res de res. Hem de fer fora diumenge a aquesta mala art de fer política, a la demagogia, a la confrontació, a la "dales caña mariano", a la persona que primer fa de piròman, després de bomber i s'acaba postulant com a dialogant i pactista.

El moment millor del debat per a mi ha estat quan el Rajoy ha dit que "el PP está en el centro".
¿ En el centro ? Espero que dissabte agafi la "cometa" de la seva "niña" i marxi cap a casa.... i que no torni mai més. Renvació urgent de cares, de formes i de missatges.

Ah, per cert! Ultim missatge. A tothom que sigui una mica sensible amb les causes perdudes. Al Senat es presenta un amic meu al Partit Por un Mundo Más Justo (PUM+J), marqueu el seu nom si voleu. Es diu Lluís Sierra i Serra. Dono fe que es un vot just i de sentit comú. Tota la vida dedicada al Tercer Món. Gràcies Lluís.

Bona nit.

PD: Demà escullen al nou Cap de l'Esglèsia a Espanya. Que Déu els ilumini.