domingo, 30 de noviembre de 2008

Arbres de Nadal sostenibles.... Ens prenen per idiotes...

Ahir a la tarda vaig baixar de Terrassa a Barcelona a donar una volta pel centre. Els de "rodalies" fem "barcelonades" sovint per anar a la "capital". Com hi havia una mani d'okupes a Via Laietana, les vam passar una mica magres per aparcar. Típic. El millor de tota la tarda, el xocolata amb xurros que ens vam pendre a la mítica granja la pallaresa del Carrer Petrixoll. Només cal dir que vam fer 10 minuts de cua per entrar. Unes samarretes de Custo (de rebaixes al mes de Novembre, jo ja no entenc res, es diu crisi???) per la meva dona i jo que ja anava més que content que un gingol amb el meu berenar vaig complementar el tema comprant una barreta de turró de xocolata de Planelles - Donat i apa cap a casa a veure el futbolito. Quina delicia de Messi...

Anem al tema del blog. Ahir, quan vaig passar per Diagonal a la Plaça de "Paco" Macià, vaig veure un arbre de Nadal "sostenible" que ha posat l'Ajuntament de Barcelona. L'"arbre" es d'uns 10 metres d'alt, amb una base de dos metres que son unes lones negres on surten logotips de l'Ajuntament de Barcelona i després arriba el més cutre. A veure. Te forma d'arbre obviament però les fulles estan fetes de color plata i a cada fulla hi ha una mini placa foto-voltaica que fa que s' "ilumini" de nit. Sincerament, es molt cutre. Allí diu que es un arbre de Nadal sostenible. Per començar no es ni arbre ja que es una estructura que ha fet un artista anomenat Martirio Figueras i per onaltre a la nit ni te n'enteres que està possat ja que la llum es quasi imperceptible. Deu ser perquè es sostenible i tampoc cal que doni molts "luxs"..... (Els venedors d'ulleres de sol també estan en crisi)

Aquest arbre ha costat al contribuent de Barcelona 36.000 euros. N'han possat 6, total 216.000 euros. I això en temps de crisi. Total, el Nadal es cosa de l'esglèsia i dels de dretes. Sobre les llums de Nadal del centre de Barcelona res a dir. Només cal passejar. No hi ha interés. Els paradors de les botigues ja fan el que no fan les corporacions municipals. Que donin una volteta per ciutats d'Europa i vegin els mercats de Nadal que es monten i la llum que hi ha als centres urbans de les grans ciutats. En nom d'aquestes tonteries volem anar de moderns i acabem anant de "cutres". Com molts cops.

En nom de la sostenibilitat s'estan fent moltes gilipollades que desacrediten precisament a aquests sers que en nom de la sostenibilitat inunden els carrers de bicicletes quan no hi ha infraestructura preparada, estreten vies urbanes de gran ocupació fent voreres de 10 metres a carrers que no tenen quasi comerç, fan anar a 80 kms. per hora a autopistes de 5 carrils per no contaminar, impedeixen obres públiques bàsiques necessàries com el 4art. cinturó i ara com a última gran invenció aquesta setmana llegim que els supers hauran de fer pagar la bosa de plàstic quan l'agafem o descomptar-la si no la fem servir. Impresionant. De moment crec que cap regidor ni conseller d'aquest gran partit que es Inciativa per Catalunya - Verds ha renunciat al cotxe oficial que crec que funciona amb benzina, material escàs i esgotable. De fet, es millor comprar energia a França ja que aquí no en tenim prou, la qual té un origen principalment de central nuclear que possar-ne a Espanya. Això si quan ens falta aigua la nostra opció es possar canonades en plan mecano per dintre d'un Tunel i agafar aigua de la capçalera del riu que es on n'hi ha més..... Potser els hi va dir un tal Jordi Eduardo...

Qui té més consciència ecològica: el que fa aquestes lleis o el que mira de no malgastar aigua a casa seva?? El que mai ha tirat un paper a terra o el que permet abocadors il-legals sense netejar?? El que separa les deixalles a casa o el que fa pagar taxes i taxes al rebut de l'aigüa de tantes mamelles que ha creat??

Mentrestant el contribuent paga l'òstia d'estudis de contaminació lumínica i sonora per fer la ciutat sostenible. Que algú doni una volteta el cap de setmana per alguna plaça de Gràcia i pensi en els pobres veïns que viuen allà. La culpa es dels veïns per viure a aquell lloc, segur. Jo crec que els haurien de multar. Això si que no es sostenible i no les collonades aquestes. Ara que, prohibirà també vendre avets de Nadal la setmana que vé a la fira de l'Avet d'Espinelves??? Dediquis a no tocar molt els collons als que grans i petits donen feina a la gent i preocupis de que la ciutat tingui un atractiu envers als que ens visiten. Intenti que no robin tant als turistes i que les oficines consulars no es quexin de que a bastants dels ciutadans dels seus païssos els llimen cada vegada que ens visiten.

De tant en tant agafi qualsevol linea de metro a les 12 de la nit per veure lo sostenible que es la seva cartera a la seva butxaca.

L'arbre sostenible es una raó més per fotre fora dels òrgans de govern a tota una banda d'iluminats. Ja només queden dos anys. Es un iogurt amb data de caducitat.

martes, 4 de noviembre de 2008

Eleccions USA

5,19 hores del matí del dia 05/11/2008

Titular El Mundo: Obama cambia el color de la historia.
Titular El Pais: Obama culmina el sueño del cambio.
Titular La Vanguardia: Obama será el primer presidente negro de Estados Unidos.
Titular Abc: Obama, en la Casa Blanca.
Titular La Razón: Obama, primer presidente negro de los Estados Unidos.
Titular El Periodico: Obama, primer presidente negro de EEUU.
Titular CNN: Obama makes history by winning presidency.
Titular The New York Times: Obama racial barrier falls in heavy turnout.
Titulat The Washington Post: Obama sweeps to victory.
Titular The Wall Street Journal: Obama sweeps to historic victory.
Titular Le Monde: Barack Obama est élu président des Etats-Unis.
Titular The Guardian: Historic victory for African-American senator.
Titular BBC: Obama wins historic US election.

Avui es un dia històric políticament parlant. Fa 40 anys els negres encara s'havien d'aseure als seients del darrera de l'autobus a alguns estats americans. No puc imaginar el que deuen sentir molts americans negres amb avantpassats que van ser esclaus.

El dia 28 d'octubre de 1.982 va guanyar per primera vegada desde la restauració de la democràcia a Espanya, el Partit Socialista. Alguns cops, com avui, penso que deuria pensar tota aquella generació de persones que duien l'etiqueta de "perdedors". Aquells que en 4 decàdes mai havien pogut guanyar res, politicament es clar. Potser avui als Estats Units també els perdedors, els que fa un segle van tenir familiars esclaus, també tenen molt a celebrar.

Hem vist la caiguda del Mur de Berlin, hem vist la desintegració fulminant dels païssos de l'òrbita comunista, hem vist la integració a la Europa Unida de molts d'ells. Hem vist la caiguda de les dictadures argentina i xilena. Estem veient una dona governant Alemanya. Ens falta encara veure més cosses. Ens cal veure la democratització de Cuba i de la Xina. Ens cal veure que cap ser humà mori de fam. Ens falta tant.....

Hi haurà un dia que també caurà el mite que un hispà pogui ser el president de la primera potencia política econòmica i política mundial. Aquells que aixequen dia a dia el pais, el que salten el mur entre Calexico i Mexicali, els que tenen por de ser detinguts perquè han entrat ilegalment, els que penquen de debò, potser un dia també arriben al poder. No confio que ho vegin els meus ulls.

Ells si que han vist que Obama, un negre i amb avantpassats de Kenia, ha guanyat. Un dia històric.

A hores d'ara, el vencedor comença a parlar a la seva gent a Chicago. Comença parlant de l'existència i la possibilitat del somni americà......

Con diuen els americans, que Déu el beneixi...

Ojalà, he can......