miércoles, 6 de mayo de 2009

El de Albacete va..... y la mete !!!!

Buff, cinquè cop en la meva vida que veuré una final de la Copa d'Europa del Barça, dues perdudes, dues guanyades. Bé, avui vull escriure poc i que parleu vosaltres, que comenteu com us heu sentit aquests dies, afegiu els vostres comentaris i expliqueu el que penseu....

Dissabte va haver clímax a casa. 2-6. Increible.

Avui el futbol li ha tornat al Barça allò que el Barça li ha donat al futbol durant bona part de l'any. Una estima pel bon tracte de la pilota, per la fantasia, pel control, pel joc net, per una filosofia de joc que es apreciada per tots els que estimen aquest esport.

Tres comentaris més:

1) Un dels missatges que he rebut aquesta nit d'un amic meu parlava de que els catalans històricament no hem tingut bona sort. Potser les cosses canvien. Això puja l'auto-estima d'un país. Si, es cert, no tot el país es del Barça, però una gran majoria se n'alegra, això es indubtable, (aqui ja tindrem polèmica). Avui hem tingut molt bona llet. Molta sort. Un amic meu madrileny ha hagut d'esborrar el missatge que ja tenia preparat per enviar-me un cop l'àrbitre pités el final. Que n'aprenguin!!!

2) Guardiola: Fa trempera veure un entrenador que té sang al cos i que sap expresar perfectament el sentit del seny de molta gent d'aquest país. Quina lliçó de com saber portar un col-lectiu. Per ensenyar a més d'una empresa la teoria dels rols..... Impresionant.

3) Una anècdota: Fa set anys vaig estar a Guatemala com alguns de vosaltres sabeu amb una ONG. Vàrem visitar un orfanat on hi havien 40 nens. Només un era del Barça, tots els altres 39 del Madrid. Em vaig quedar fet una caqueta. Aquell dia vaig apreciar el poder del Real, com es conegut fora d'Espanya. Els nens sempre són dels equips guanyadors. Avui en dia, potser, la balança seria diferent. Quin nen no vol ser Messi?? O Iniesta?? O Xavi?? O E'too?? O Henry??
Quin goig. Quina alegria.

I una última consideració, estic orgullós de ser simpatitzant d'un club que paga per portar publicitat a la seva samarreta. Els valors del club són aquests, una marca diferenciada que s'ha de fer valdre per ser reconeguda al món.

Visca el Barça i Visca Catalunya!!!

Després d'escriure el blog, he entrat a varis diaris esportius europeus (l'equipe, la gazzeta dello sport). Si algú té temps, que entri. Gent que estima el futbol agregant comentaris desitjant que guanyi el Barça per la proposta de futbol que fa...... Avui estic flipant......