jueves, 17 de abril de 2008

Clinic gratuït de Basket..... Quina lliçó!!!!

Té molt mèrit el que el Sr. Alejandro García Reneses està fent al DKV Joventut. Va arribar a un equip on hi havia "sequera" económica i esportiva, es va fer càrrec d'un equip on no hi havia presió a curt plaç pels resultats i va començar a "crear" desde zero. Es evident, que té també al seu davant una de les millors mostres de talent esportiu que ha donat la pedrera de Badalona.

Sense cap dubte, el basket es un esport d'equip on la suma de molts petits aspectes individuals fa que s'arribi a l'èxit o al fracàs. L'assumpció del rol que cada jugador desenvolopa en aquest engranatge es bàsica alhora de ser un equip guanyador. Es un esport on es valorada l'especialització de certs jugadors en aspectes bàsics del joc que passen desaparcebuts per una gran majoria de seguidors. Es allò que diem els "incomptables" del joc. Un dels màxims exponents, al meu modest entendre, d'aquest tipus de jugadors es en Carlos Jiménez.

Avui he vist un gran partit de bàsquet, quin partidàs. Quina llicó gratuïta!!!. En Rudy i en Ricky m'ho han fet passar-ho d'allò més bé. No tinc cap dubte que estic veient els últims partits d'en Rudy a la lliga ACB. Quin talent. Quina pena que els seus drets a la NBA els tingui un equip com Portland on hi ha un entrenador que té molts pocs grams de cervell al seu cap. Potser el pas a la NBA no sigui d'allò més bó a aquest equip. Però quin talent que porta aquest noi a dintre seu. Sort que tenia l'espatlla mig fotuda. Quines ganes de guanyar. Quina forma de tirar del carro. Maravellós.

I lo d'en Ricky es una cosa que queda lluny de l'abastament del diccionari. Si aquest noi juga així als 17 anys, que farà als 25?? Aquest noi té el cap molt ben amoblat, ademés de tenir una tècnica individual de manual (potser tan sols li falta millorar la tècnica de tir llunyà al meu entendre). Aquest nano es molt inteligent, només una dada. Quan aquest noi estava al Campionat Cadet d'Europa es va treure de la màniga la següent jugada. Quan queden més de 24 segons per acabar un quart o part i ell vol esgotar la possesió, en comptes de rebre i botar com faria tothom, ell fa que la pilota li doni al pit amb lo qual no té control de la pilota i no compten els segons de possesió, quan el rellotge arriba a 24 segons la bota i llavors ja té la possibilitat de finalitzar d'esgotar tot el que queda fins a acabar el quart. El primer en fer aquest tipus de "triquiñuela", va ser ell, quan tenia 14 anys...... Si, un tio que té el cap per pensar, impresionant. Com avui quan li ha tret la cinquena falta al Bullock.... Té 17 anys, si no va a les Olimpiades pleguem....

Ademés d'aquests dos que mengen a part de tots els altres, l'equip de la Penya està molt compensat i tothom sap el que ha de fer. M'encanta veure com juguen i l'esperit guanyador que transmeten. Felicitats. S'ho mereixen.

L'entrenador que acompanya a tot aquest talent suposso que també té molt a veure. Criticat fins a la sacietat, es obvi que aquest senyor sap molt del joc que porta entre les seves mans i onaltre cop demostra que el seu treball es silenciós, discret però molt efectiu. El seu treball defensiu es conegut per molta gent que estima aquest esport. A més, i per més inri, ara l'equip que dirigeix guanya les finals a les que arriba.

Felicitats a la gent que es simpatitzant de la Penya. Quina lliçó. Com deia un amic meu aquesta nit "Plaza (entrenador del R.Madrid) aún tiene que tomar mucha sopa". Visca la Penya i Visca Badalona.....

No hay comentarios: