jueves, 19 de febrero de 2009

Cholletes Consejeriles Caixes d'Estalvi.

Seguim amb temes econòmics que ara està de moda (i el que estarà).

Doncs ahir vaig llegir que ja es veu venir la primera fusió, absorció o integració, (depen de com ens ho volguin vendre), entre dues Caixes d'Estalvi de l'Estat. La integració seria entre Unicaja i Caja Castilla La Mancha, en endavant CCM.

CCM sembla que està més acabada que la carrera radiofònica de José Maria García....

Els últims dies, pel que pogui passar, hi ha rumors de que alguns clients han anat retirant els seus diners d'aquesta caixa i els han derivat cap a altres llocs, els més segurs, sens dubte, sota la rajola de la cuina de casa (amb el permís d'albanokosovars, es clar).

Les caixes d'estalvi son uns dels xollos que tenen els partits polítics per retirar a "diplodocus" a qui pagar els serveis prestats a la causa. Per citar un exemple que tenim ben aprop, l'actual president de Caixa Catalunya es l'Ex-ministre socialista Narcís Serra. Igualment, per no avorrir-se, es conseller de Gas Natural, ja que Caixa Catalunya té el 3% del capital d'aquesta societat. Caixa Catalunya, que ha guanyat un 60% menys de beneficis al 2008, té la taxa de morositat més alta de les caixes catalanes, concretament un 5,28%. Ok, Mc Key. Bona gestió de risc, per estudiar un dia a una universitat com no gestionar una entitat de crèdit. Com que Caixa Catalunya pertany a l'Estat que té el millor sistema bancari del Món (Zapatero dixit) i té actualment una posició "extraordinària" ja ha anunciat que no anirà a l'ampliació de capital de la gasista per fer front a la compra d' Unión Fenosa.

CCM està presidida per l'ex-parlamentari socialista Juan Pedro Hernàndez Moltó. Aquest senyor es el que li va dir al difunt ex-governador del Banc d'Espanya, Mariano Rubio, la cèlebre frase "míreme a los ojos, señor Rubio" en plena tempesta del cas Ibercorp, on en Mariano tenia un compte bancari secret.

El dia 23 d'Octubre de 1999, JPHM va ser nomenat President de CCM. Castella La Manxa es territori Bono i sociata desde fa molts anys. Qui millor per presidir-la que un d'ells. Es el mateix que es fa amb quasi totes les caixes, que foten un tuf polític, ja sigui de dretes o d'esquerres, que flipes. Això si, la obra social cada cop més disimulada i més raquítica. CCM sembla que serà la primera en caure. Obviament, tot es farà en cap de setmana, amb les oficines tancades i en un moment en que la gent està més despistada pel futbol i no es veuen tant els telediarios...

Es la primera. En vindran més. Es molt probable que la segona operació sigui por "el Levante Español". Les inversions del totxo aniran caient poc a poc. Bancaja i la CAM no saben on col-locar els dividends que han rebut de Terra Mítica, exemple del que va ser una història d'influències, comissions, obres il-legals i delirios de grandeza. Això si, l'impulsor, Eduardo Butxaques Foradades Zaplana ja té càrrec a Timofònica, on es delegat per Europa de la companyia. Tots colocadets i contents. Tots.

Bueno, com sempre, "lo poble" a mirar i a callar. Us recomano no possar diners a CCM en el seu deposito express on donen un 4,5% d'interés quan resulta que el tipus d'interés es del 2%. Aixó també ho estudiaran algun dia els nostres fills o nets a les universitats d'economia, si es que en queden.....

Que tingueu un bon dia.

No hay comentarios: