domingo, 9 de marzo de 2008

Eleccions 2008

Son passades la 1 de la matinada, massa tard per poder escriure després d'un dia amb un final que no per desitjat m'ha sorprés una mica. Molta gent ha sortit de l'armari i s'ha possat la mateixa pinça al nas que jo mateix per donar una espenta al Zp.

A hores d'ara, quan escric el blog, hi ha encara un punyetero escó que balla entre CiU i PP a Barcelona. Crec que serà per CiU ja que falten encara vots de Vic, Manlleu, Torelló, Vilassar de Mar i Vallirana (Catalunya profunda algunes d'aquestes poblacions).

Punts a destacar:

1) El vot útil de l'esquerra dividida s'ha concentrat al PSOE. Per una vegada, la gent ha demostrat ser més inteligent del que sempre acostuma a succeir. La dreta unida i l'esquerra totalment disgregada.

2) La bipolarització del vot es evident: Han pujat els dos grans partits i IU queda feta miques, (2 escons tan sols). Lamentable.

3) Crec que es el pitjor resultat pel PP. Ni guanyen ni perden clarament. O sigui, tot seguirà igual.

4) A Catalunya el resultat es tan extrany que encara no m'ho crec. De 47 diputats, 25 pel PSC i 11 per CiU. Acollonant. I el Duran sense haver pogut fer campanya.

5) Al Sr. Pizarro se li ha d'anar buscant lloc al Club de Jubilats Sant Jordi de Teruel. Per una banda, a Teruel guanya el PSOE 2 a 1 quan hi havia un escó que ballava molt per pocs vots. Per altra banda, la gent de Girona del PP deu estar molt "contenta" amb ell després d'anar a Girona a fer una conferència i dir a la cúpula dels empresaris gironins que "eran unos gorrones". El vicepresident dels empresaris va saltar. Un cop més Girona es la unica circumscripció de tot l'Estat on el PP es queda buit.

6) A Balears també guanya el PSOE després de molts anys. Ja era hora. Que duri.

7) El "efecto Gallardón" es d'aquells que va soterrat. Un dia d'aquests explotarà el tema. El cinturó vermell de Madrid ha fet aguantar el "tipo" als socialistes madrilenys. Tothom pensava que el PP arasaria encara més. 18 a 15 no está tan malament.

8) Lo d'Andalusia m'ha sorprés també. Ha aguantat molt bé el PSOE. Gent que ha votat IU a les eleccions al Parlament Andalús a les generals ha votat al PSOE.

9) Després del fracàs de les converses amb ETA, la crisi econòmica mundial que està al caure i que ja es nota, el España se rompe, les companyies dificils (ERC i IU), anar en contra dels bisbes i una oposició super destructiva en contra, treure més d'onze milions de vots no està malament i més tenint en compte que molts dels que el voten, dit per gent del PP, "son vagos, incultos, pensionistas y gente de pueblo". El Zp no es tan curt com ens volen fer creure. Ara toca CiU.

10) El resultat de les les eleccions en clau de Catalunya ens han anat de conya. CiU torna a ser clau gràcies a molta gent que ha sabut aguantar i ha votat per ideals. Thanks a tots. Ara podem influir molt més que abans. Els sociates es gent que toca poder i el sap utilitzar. Els ERC i IC no saben tocar poder. Ho estan demostrar abastament. Ara toca seny. Que CiU entri al govern. Clar que si.

11) Per últim, una "rajadita" final. Gràcies a tots aquells que cada dia durant en 4 anys ens heu estat possant les piles als demés perquè avui encara que ens fotés molt votessim en clau espanyola a aquell que us podia barrar el pas. Es impagable el vostre esforç i dedicació. Gràcies a la COPE, Losantos, Cesar Vidal, El Mundo, Grup Intereconomia, Pedrojota, Acebes, Zaplana, Valcarcel y sus hectolitros, Esperanza Aguirre i l'estació de tren a Guadalajara, Rouco Varela and company, Isabel San Sebastián, Antena 3, Aznar, a la revista Epoca i els seus comentaris ponderats i equlibrats, al Diari La Razón, i per sobre de tots, a aquest gran home, en Marioneta, que no podrà separar als nostres fills a les escoles catalanes per raó de llengua i que em va treure de polleguera quan va dir que aquí se multaba por rotular en español. No, no es així. Es va multar per no rotular, al menys, en català com diu la llei que ell coneix. Va mentir una vegada més, enfrontant a la gent de la resta d'Espanya amb els catalans. Independentment de que multar per no rotular al menys en català sigui o no apropiat i estem més o menys d'acord, aquest va ser el motiu de la multa i no "rotular en espanyol". Les referències a la inmigració i a ETA ja no colen per una part de l'electorat.

12) M'ha extranyat molt que aquesta nit en Rajoy no fes cap referència de condolencia a la familia del Sr. Isaias Carrasco. Simplement, en algú que ha utilitzat tant el terrorisme durant tota la legislatura, no tenir ni el més minim record cap a la familia de la persona assasinada m'ha resultat sorprenent. Deu haver estat un lapsus.

13) Per cert, els resultats a Euskadi també son bastant forts. PSOE 9, PNV 6, PP 3. Agafa't que fa fort.

14) Genial el comentari d'Enric Juliana a la Vanguardia (es el pare de la frase el català emprenyat), comenta que al català es un home/dona orgullós/a que pot arribar a acceptar que els trens no funcionin durant messos, però no pot acceptar que el trepitgin i l'humillin. Es molt bó el comentari. El PSC té molts, molts, vots prestats.

Bé, demà o demà passat amb més calma seguim.

Bon dia a tothom i bona sort!!! (je, je). Avui em compraré una "cometa".

No hay comentarios: