martes, 12 de febrero de 2008

El nostre president de la Generalitat.....


La Generalitat de Catalunya es una de les institucions polítiques de més antiguetat de tot Europa.
El primer President de la mateixa fou el Molt Honorable Berenguer de Cruïlles a l'any 1359.

La Generalitat, tot i que fou abolida el 16 de Setembre de 1714 gràcies a Felip Vè , va ser restaurada el 2 d'Agost de 1931.

Els últims presidents de la Generalitat has estat:

Francesc Macià 1931-1933.
Lluís Companys 1933-1940.
Josep Irla 1940-1954.
Josep Tarradellas 1954-1980.
Jordi Pujol 1980-2003.
Pasqüal Maragall 2003-2007.
José Montilla (actualitat)

Independentment de les sigles polítiques, la institució està per sobre de tot. La personalitat dels Presidents i l'acció de govern dels seus consellers prestigia o desprestigia la pròpia institució. En aquest sentit, hom hem sentit desde múltiples vessants polítiques i socials l'admiració envers al Sr. Jordi Pujol, al qual se li podran retreure moltes cosses de la seva actuació política, però també cal dir que es un home a qui sempre se l'ha respectat per la seva visió d'Estat, seny i "olfacte" polític. Un senyor, fill de carter, petitet, que sempre té els ulls vidriosos, que estosega, imitat fins a l'infinit, però que era capaç en la mateixa setmana de passejar-se pel Fòrum Econòmic de Davos, visitar qualsevol land d'Alemanya, anar a Madrid a donar una conferència i, el dissabte, inaugurar la plaça del poble a Castellfollit de la Roca i reconèixer a vol d'helicòpter modificacions que s'havien fet al territori. Una ment privilegiada, capaç de parlar al menys quatre idiomes diferents i ser respectat per amics i enemics.

Després del seu "regnat", el va succeir en Pasqüal Maragall, (alies el Paskis). Aquest bon home les va passar una mica putes perquè estava envoltat de gent poc preparada, que tocava poder per primera vegada a la seva vida i, com es normal, el vestit els hi anava molt gran. Sota el meu criteri, no es va saber impossar i el "girigall" va arribar a situacions absolutament límit ja que el govern era govern i oposició alhora per les divergències internes que hi havia. En Paskis es un home d'aquells que sorpèn més a propis que a extranys, deu ser d'aquells homes que en una reunió et deu fer patir cada cop que treu de la "xistera" la seva idea màgica. D'aquests homes es necessari que n'hi hagin, normalment costen molts diners a tots ja que els seus errors solen ser majúsculs, però si algun cop encerten les seves prediccions et fan d'or. El Paskis versió Queco Novell es extraordinari, sobretot quan discuteix amb en Pujol. Maravellós. Un país seriós es aquell que es capaç de riure's de si mateix.

Després de les últimes eleccions tenim com a 128è President de la Generalitat a en José Montilla. Un home que destaca per una especial locuacitat, el seu sentit de l'humor, els seus brillants coneixements de dret i empresarials, (els quals consten al seu currículum com Déu mana) i que sempre que fa un miting es incapaç de dir quatre paraules seguides sense llegir directament del telepronter (es l'instrument pel qual els presentadors dels informatius llegeixen les notícies). Sincerament, no se que hauria fet aquest home si no hagués estat polític, el que es cert es que es molt dur i humiliant veure la clase política de tots els colors i tendències que ens envolta. Encara recordo un dia quan vaig anar a un Haagen Dasz que hi ha a Rambla Catalunya va aparèixer darrera meu en Miquel Iceta a comprar un gelat... la seva pinta era una mica cutrecilla....

Bé, el motiu d'aquest article, es que he trobat a la Vanguardia un material certament increíble del nostre President. Crec que ningú hauria apostat ni una peseta perquè aquest jove melenut i desendreçat algun dia arribaria a tenir feina estable. Doncs sí, contra pronòstic té feina estable al menys per 3 anys més. Després sempre li quedarà una sucosa pensió vitalícia per poder arribar a final de mes i pensió amb espècies com cotxe, despatx i secretària.

Les fotos son reals e inimaginables. No sembla ell. Jo vaig alucinar.
Ni millor, ni pitjor, diferent.....




No hay comentarios: